tiistai 9. toukokuuta 2017

Meidän hääkutsut

Noniin, nyt kun vihdoin ja viimein viimeisetkin vieraat ovat toivon mukaan saaneet kutsut niin voisin esitellä niitä täällä bloginkin puolella. Lähetimme kutsut pääsiäisviikolla, mutta yksi vieraista kertoi vappuna,että kutsu ei ollut vieläkään saapunut, vaikka hänkin asuu Helsingissä.. Hieman siis kauhistuttaa, ovatko kaikki kutsut menneet perille, mutta ei auta kuin soitella ihmisiä läpi jos ilmoittautumisia ei ala kuulumaan. Kutsuimme siis reilu sata vierasta (ehkä 110?) ja 20 henkilöä on nyt ilmoittautunut. Toivon todella, että vierasmäärä nousee siitä tai jää juhlapaikka suhteellisen tyhjäksi. :D

Tämä on ainut "hääkrääsä" mihin olen ns.sortunut tähän mennessä, mutta eihän tätä nyt voinut vastustaa! 

Heti häiden suunnitteluiden alkumetreiltä asti oli selvää, että en ala näpertämään kutsuja itse. En ole yhtään askartelutyyppiä, enkä oikeasti ole vieläkään törmännyt kovin moneen itse askarreltuun kutsuun, joka olisi ollut mieleeni. Kaikkien hermoja säästäen päätettiin siis tilata kutsut valmiina ja päädyimme tilaamaan ne Calligraphenin nettikaupasta, enkä voi kuin suositella! Kutsujen tilaaminen oli todella helppoa, asiakaspalvelusta vastattiin nopeasti aina kun kysyttävää tuli ja aina sai näytteitä kun niitä pyysi. Tilasin ensin korttipohjasta näytteen sekä muutamasta satiininauhasta ja myöhemmin myös esivedoksen kun teksti oli päätetty, jotta sitä pystyi hieman vielä muokkaamaan lisää. Halusimme meidän nimet kultaisella folioinnilla, joka toi kutsuille hieman lisää hintaa, mutta olemme todella tyytyväisiä ja mielestäni foliointi teki kutsusta vielä hivenen tyylikkäämmät.



Kutsun lisäksi laitoimme kirjekuoressa mukaan infokirjeen, jonka ihan vain töissä tulostin vanilijan väriselle A4-paperille. Olisin halunnut helmiäispaperia, mutta lopulta kutsujen lähettämisen kanssa meinasi tulla hieman kiire enkä löytänyt siihen hätään helmiäispaperia, joten näillä mentiin. Jonkun verran palautetta kutsuista on tullut ja infokirje on saanut kiitosta, ei kuulemma jää enää kysyttävää kun sen on lukaissut läpi. :D Yksi vieras vitsailikin, että ottaa sen povariin häihin mukaan ja jos tulee tietämätön olo niin lukaisee uusiksi infon läpi niin tietää heti, mitä pitää tehdä...

Hääinfomme sisälsi:
- Tiedon siitä, että juhlapaikka on ravintola, jossa on A-oikeudet. Lisäksi laitoimme tiedoksi, että tarjoamme ruokaviinit ja baari on koko illan omakustanteisesti auki.
- Tietoa kuljetuksista. Kirkon jälkeen vieraille on yhteiskuljetus, jonka takia toivoimme heidän saapuvan kirkkoon julkisilla, ettei autojen kanssa tulisi ongelmaa.
- Lahjatoiveet. Laitoimme infoon tilitiedot häämatka-avustusta varten sekä myös linkin Stockmannin lahjapalveluun, josta löytyy pieni lista heille, jotka haluavat muistaa jollakin konkreettisella tavaralla.
- Majoitusapua. Emme alkaneet tekemään kiintiövarauksia, koska nykypäivänä netistä saa parempia hotellitarjouksia, mutta mainitsimme infossa, että autamme mielellämme majoituspaikan etsimisessä ja varaamisessa.
- Maininta siitä,että häitä olisi tarkoitus klo 19 jälkeen juhlia aikuisten kesken. Lisättiin tähän kohtaan vielä, että kutsu koskee vain kuoressa mainittuja henkilöitä, koska ei-toivotut avecit on ihan no no. (Tämä jäi mietityttämään, että kun emme maininneet lapsien nimiä kutsussa, koska toivoimme ensisijaisesti, että niitä ei tulisi, mutta onko kutsu nyt vähän ristiriitainen kun lapsien poisaika on kuitenkin mainittu?)



Niin ihanaa kun kutsut on nyt saatu lähetettyä, jännitin jotenkin sitä ihan hirveästi. Teki jotenkin häistä paljon konkreettisempaa. Ihana on ollut myös kun osa on ihan soittanut ja kiittänyt kauniista kutsusta. :)


Pahoittelut muuten huonosta kuvanlaadusta, en tiedä mitä niille tapahtui ja uusia en tähän hätään saa..

5 kommenttia:

  1. Kauniit kutsut ja kattava info! Ja koruharakkana heti pisti silmään tuo ihana kihlasormus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Harmi, että kihlasormus saa väistyä vihkin tieltä, mutta tarkoitus olisi sitä pitää silti toisessa kädessä ja varasormuksena sellaisissa tilanteissa kun vihkiä ei uskalla käyttää. :)

      Poista
  2. Kauniit kutsut ja tuo info on niin hyvä juttu! :) joskus tulee todella vajavaisia kutsuja ja joutuu useaan otteeseen kysymään asioita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä saanut paljon kiitosta vierailta. :)

      Poista
    2. siis info :D Tai no kutsukin, haha

      Poista